Aveti 0 produse in cos
Mergi la casa
Gaudeamus 2013 - Lansare A.E.C.A.U. Abonare RSS
de
Publicat la data: 30.07.2014

          Concret vorbind, proiectul A.E.C.A.U. are ca obiectiv formarea şi gestionarea unei baze de date care să cuprindă apariţiile de carte cu caracter academic şi universitar.

           Programul prevede, în primul rând, funcţionarea unui website care să asigure formarea unei pieţe deschise de carte universitară la nivel naţional; site-ul va fi dotat cu un modul editorial foarte avansat numit Symbio, care va stimula puternic interesul publicului academic, estimat la mai mult de un milion de participanţi la un astfel de schimb de informaţie ştiinţifică şi culturală. 

  

 

          În acest sens în ultimul an s-a configurat Programul de dezvoltare a cărţii universitare la iniţiativa câtorva universităţi importante din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara.

 

  

 

 

 

 

         Pe această platformă va fi găzduită, totodată, o revistă de critică editorială, cataloage de informare online care să cuprindă date editoriale şi alte informaţii de interes în acest domeniu şi multe altele. 

 

 

 

 

 

          Asociată editorilor de carte academică şi universitară este deschisă la propuneri şi va iniţia multe asemenea activităţi care să ajute la editarea şi promovarea cărţii academice şi universitare în mediul cultural românesc. 

Comenteaza acest articol
Noutati din aceeasi categorie
          Concret vorbind, proiectul A.E.C.A.U. are ca obiectiv formarea şi gestionarea unei baze de date care să...
» continuare
Asa ne-a fost dat: sa traim o epoca de rascruce. Fascinanta sau derutanta, in functie de perceptia si gradul de adaptabilitate ale fiecarui...
» continuare
Cel de-al doilea eveniment de pe agenda Festivalului „Giuseppe Verdi”, după „Requiem”, a adus-o duminică seară, pe...
» continuare
Vineri, 8 martie , de la ora 18:30 sunteti invitati la vernisajul Expoziţiei Internaţionale de Arta Plastică Feminină Contemporană şi...
» continuare
.